Aloita hymiöstä 😉 ja pyri hymiöön 🙂 ymmärtämään kaiken systeemisyyttä !

Maailmankuva systeeminä

Jatkuva uudistuminen

Tutkija-API-CHAT-Tiede

Supertarina 1: Kyberneettinen maailmankuva

Jokaisella ihmisellä on oma maailmankuvansa, jonka suuruutta ja sisältöä varsin harvat jäävät pohtimaan. Kyberneetikot ja systeemitieteilijät ovat lähes ainoa tutkijoiden ryhmittymä, joka pyrkii ymmärtämään kokonaisuutta maailman ja kosmologian laajimmistakin näkökulmista käsin, toisin kuin esimerkiksi luonnontieteilijät.

1990-luvulla Leo Apostelin monitieteinen työryhmä kehitti tutkimusehdotukset kybernetiikan aseman vakiinnuttamiseks. Tutkijoita siinä oli Saksasta, Belgiasta ja Hollannista, ja hankkeen otsikkona Tulevaisuuden maailmankuva. Nuo 23 ehdotusta on jatkokäsitelty Kaikenteoria-kirjan luvussa systeemisinä malleina, mikä tekee kysymysten pohtimisesta mielenkiintoista aivovoimistelua, jota jokainen voi harrastaa omassa päässään. Kirjoittaja otti siihen mukaan 2020-luvun merkittävimmät muutosdriverit ja kehitti Open AI:n tuella visuaalista ja dialogiin pohjautuvaa käsitystä, millainen maailma on nyt.

Oheisessa PDF-linkissä on kirjan luku 15 kokonaisuudessaan, noin 30 sivua.

Alla tutkimuskysymystä kartoittamaan kyberneettistä näkemystä, miten maailma muuttuu. Viimeiseksi pohdinnan aiheeksi Apostelin tutkimusryhmälle jäi kysymys: ”Keitä me olemme?”

Kuvan vasen puoli tuottaa edellytyksiä, joiden avulla oikea puoli voi edetä.